In groepen

““Ik vind het heel fijn dat de workshop doorgaat, ben namelijk best nog aan het worstelen”

Workshop.
De workshop ‘Baanverlies, en hoe nu verder?’ van PSC ’t KAN begeleidt bij herstelverwerking in groepen. Op een actieve wijze komen de deelnemers in contact met hun eigen verlies en dat van ‘lotgenoten’.

Doel workshop:
- Met nieuwe vitaliteit en inspiratie op naar de volgende stap in je carrière.
- Gehoord worden en gezien voelen.
- Concrete tips en adviezen.

De workshop ‘Baanverlies, en hoe nu verder?’ bestaat uit 3 dagdelen. De datums van de workshops staan in onze agenda.
Voor meer informatie of aanmelden, ga naar ons contactformulier of mail naar info@psc-tkan.nl

Bij een in-company-workshop worden datums en locatie overlegd.


nancy

 

Nancy Smit.

 

 

Lieve Nannette en Eric,

Wat een genot om met jullie tijdens 3 ochtenden aan de slag te gaan. Door de speelse werkvorm werden álle deelnemers uitgenodigd actief deel te nemen gedurende de volledige tijd die beschikbaar was.

Vermoeiend? Integendeel. Juist levendig en inspirerend.

Voor iedereen was aandacht en ruimte; ook de verdrietige en stillere mensen floreerden. Bevlogen en vanuit jullie vakmanschap als coach, boden jullie het kader waarbinnen de groep uitwisselde. Open, integer, constructief. Diepgang en humor wisselden elkaar af.

Al uitwisselend kwam ik tot reflectie en kon een vertaalslag maken naar de praktische toepassing van nieuwe inzichten.

Dankzij jullie workshop weet ik waar ik nu sta, waar ik heen wil en wat ik te bieden heb.

Met netwerkcontacten op zak van de groepsleden lukt het een doorstart te maken met mijn zoektocht naar betaald werk.

Waar het ook toe leidt; door deze ochtenden ervaar ik een zetje in de rug. Met meer zelfvertrouwen en moed ga ik op pad.

Het was fijn en waardevol met jullie samen te mogen werken.
Veel dank en graag tot ziens.

Nancy Smit, Nuenen.


Monique
Door baanverlies was ik een hoop (zelf)vertrouwen kwijt geraakt.  Ik had geleerd en werd door mijzelf en mijn omgeving gedreven om ‘vooruit’ te kijken, de toekomst positief in te zien… “Tsjakkaa!” En jazeker, natuurlijk was daar een wetenschap dat ik waarschijnlijk wel weer in staat zou zijn om een HBO job uit te voeren. Maar ik had duidelijk nog wat te verwerken.

De workshop was voor mij een eye-opener. Het maakte me bewust van gevoelens die ik weg gestopt had en door daar aandacht aan te geven kwam er ruimte. En het was fijn om bij de andere deelnemers, stuk voor stuk met een heel eigen verhaal, herkenning te vinden in dat proces van bewustwording, rouwen, loslaten en dan pas weer open kunnen staan voor de toekomst. En voor je eigen kwaliteiten.

Ik kon weer zien wat ‘mijn kern’ is en met mijn open en speelse blik de wijde werkzoekende-wereld aan.En juist door die onbevangenheid ben ik ‘spelenderwijs’ weer een bedrijf binnengerold waar ik kan zijn wie ik ben. Tijdelijk weliswaar, maar je moet ergens beginnen!

PSC ‘t KAN is in staat om in een heel korte tijd, met gerichte interacties en werkvormen, een vertrouwde sfeer neer te zetten in een groep en ook individuele processen genoeg aandacht te schenken.
Het is geen therapie. Het is wel een intensieve workshop waar je wel echt met jezelf geconfronteerd wordt.

Om mij heen zie ik veel mensen met soortgelijke ervaringen, veel werkzoekenden ook. Het lijkt bijna een wet van meden en persen om na het verlies van een baan alleen maar “tsjakkaa!” vooruit te kijken, je kwaliteiten helder te hebben en ‘ervoor te gaan’. Maar daarmee ga je voorbij aan belangrijke stappen en stagneer je. Dezelfde issues komen namelijk gewoon weer terug zolang je er geen aandacht aan schenkt.

Ik kan iedereen die met verlies van baan(en) te maken heeft gehad deze workshop aanraden!

Monique Rutten, Arnhem.

Ervaringen van andere deelnemers.

Adrie:
“Aangaande de bijeenkomsten wil ik jullie ook hartelijk danken en heb ik een andere ik ontdekt, waar ik mee uit de voeten kan en aan kan werken”

Ger:
“Omdat je samen emoties deelt tijdens de training werkt dit enorm verhelderend. Het creëert ruimte in je geest en helpt je te relativeren om weer een nieuwe weg in te slaan.”

Hanneke:
“De eerste dag stond in het teken van rouw, op een veilige prettige manier werd hieraan met elkaar gewerkt. Geen zware emotionele workshop maar ondersteunend en herkenning naar elkaar.
Het verdriet kwam de dagen erna goed los en dat was nodig en goed. De tweede dag workshop stond in het teken van toekomst, wederom op een veilige prettige manier met elkaar gewerkt. Ondersteunend voor degene die nog in rouw zijn, herkenning en toekomst gericht voor de anderen. Professionele begeleiding van prettige, ieder in zijn waarde latende coaches, alles kan en mag er zijn. Het waren 2 ochtenden die voor mij zeer waardevol zijn geweest.”

Frans:
“De bijeenkomsten bevestigen het idee dat het helpt als je beseft dat je niet de enige bent. Dat ik de voor mij zo vertrouwde argumenten en gevoelens tegenover anderen ook af en toe moet verdedigen, is weliswaar confronterend maar helpt wel om het eens anders te bekijken.”

Annemie:
“Ik heb de bijeenkomst als heel prettig en nuttig ervaren. Iedere keer weer op een andere manier kijken naar het nu, toen en straks maakt mij steviger en losser. Doet me goed.”

Dorus:
“Duidelijke richtlijnen, uitnodigende methodes, in samenwerking met de groep = leren van elkaar, voldoende ruimte voor persoonlijke inbreng, zorgvuldige begeleiding, levert bijdrage aan bewustwording, na afloop tevens schriftelijke informatie. Met genoegen heb ik eraan deelgenomen!”


Omgaan met verlies is hard werken! Ondersteuning en begeleiding helpt.