Werkplezier


Bevlogenheid en werkplezier!
Crujjf1

Wie wil bevlogen en met plezier aan het werk zijn? En wie gun je dit?
Iedereen, toch? En jezelf waarschijnlijk het meest, en terecht!

Bevlogenheid wil zeggen dat je hart hebt voor je werk. Je bent bereid je in te zetten om jezelf te verbeteren en vanuit die optiek presteer je voor de plek waar je werkt.

Als we onderzoeken* mogen geloven, valt er nog heel wat te winnen aan bevlogen werken. Deze onderzoeken laten zien dat slechts één derde of nog minder van de werknemers bevlogen aan het werk is!

Bevlogenheid en werkplezier komt en gaat.
In golfbewegingen, soms in langzame en soms in snelle bewegingen. Misschien wel in het tempo van de 7 vette en de 7 magere jaren. Of kijk naar de natuur, in het tempo van de jaargetijden. Het kan niet altijd lente of zomer zijn (althans, in Nederland niet). En voor de ander is de herfst of de winter weer een warme inspiratiebron tot bevlogenheid. Voor ieder is het accent en tempo verschillend.

Onze ervaring is dat er momenten zijn waarop alles vanzelf loopt. En er zijn momenten waarop de bevlogenheid opnieuw te zoeken is en weer gevonden (moet) kan worden. Daarvan bewust te worden en te zijn helpt om mogelijkheden te zien voor perspectief. Belangrijke vragen zijn dan: wat wil ik, wie ben ik, wat doe ik, wat kan ik, waar droom ik van en wat zijn mijn verlangens. Wat is interessant om op te pakken;( bijvoorbeeld) een gesprekje met een collega, een studie, een workshop, een stage, een sabbatical?

En ook, hoe kan ik de situatie bij minder werkplezier nu het hoofd bieden, waar zeg ik ja en waar zeg ik nee tegen, welke keuzes kan en heb ik dan te maken?

Wij bieden een keuze uit 3 begeleidingstrajecten. Deze trajecten bestaan uit een combinatie van een online-tool en/of leer omgeving met 3 begeleidende gesprekken. Elk traject kost € 775,00 excl . 21 % BTW. In de intake wordt beoordeeld welk traject het beste past bij de vraag. Er is keuze uit:

ACTme

Actme

Voor werknemers die geloven in eigen regie in hun loopbaan en die nog een handvat zoeken om invulling te geven aan wat ze willen en kunnen. De start van het programma bestaat uit een meting van aanleg en aangeleerde kwaliteiten.

Werk energie analyse.

WEA

Voor werknemers die werk willen maken van hun productiviteit, vitaliteit en werkplezier. De swung lijkt verdwenen te zijn, frequent kort verzuim ligt op de loer. Met de werkenergie-analyse krijgt men zicht op de energiegevers en de energievreters. De medewerker maakt vervolgens een prioriteitenplan, formuleert de eigen ontwikkel- en opleidingsbehoefte en gaat zelf aan de slag om de werksituatie te verbeteren.

Aktief aan het werk met werkstress

actief aan het werk met stress logo

Voor werknemers die stressklachten ervaren en daardoor thuis of op hun werk minder goed kunnen functioneren. Het helpt medewerkers om actief te leren hun klachten om te buigen, zodat zij productiever en vitaler aan het werk kunnen gaan. Te gebruiken bij (licht) psychosociale klachten zoals bij het ervaren van werkstress, onbalans werk- privé, humeurig op het werk en thuis.

 
Hebt je behoefte aan meer informatie? Bel of mail ons en wij informeren je graag verder.

*Bron: Effectory.